Informació i acompanyament

Sol·licitud de l’Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d’Inclusió

Odoo • Imatge i text

Aquesta setmana hem posat en marxa un servei d’informació i acompanyament per emplenar les sol·licituds de l’Ingrés Mínim Vital / Renda Valenciana d’Inclusió.

Més endavant abordarem els problemes derivats de la falta d’acord -esperem que se supere- entre el ministre del govern espanyol responsable de la Seguretat Social i la conselleria d’Igualtat de la Generalitat Valenciana.

Una falta d’acord que fa encara més difícil poder fer correctament les gestions per a aconseguir aquests drets per part de qui són, precisament, els subjectes d’aquests drets i prestacions socials i que estan dirigides a pal·liar les desigualtats, la precarietat laboral i l’exclusió social què s’han ampliat considerablement en el context actual d’extensió continuada del COVID19.

“Ningú quedarà arrere” era la bandera contra l’actual crisi sanitària i econòmica, no?. Perquè des de la modèstia de la nostra proposta volem contribuir al fet que aquesta afirmació no siga només un eslògan de màrqueting polític, cal a més exigir a les institucions estatals i autonòmiques el compliment d’aquest compromís adquirit davant de la ciutadania.

Hem de dir que estem sorpresos de la notable demanda d’ajudes per a la gestió de les sol·licituds d’aquests drets que ens estan arribat diàriament. Volem consolidar un equip que assumisca aquest desafiament perquè ens comença a desbordar. A més de les persones que estan acudint perquè han vist o llegit els anuncis que hem divulgat, també ens estan manat persones en situacions socio-econòmiques lamentables des d’alguns centres de serveis socials municipals i algunes parròquies o seccions locals de Càritas.

Farem tot el que siga a la nostra mà, però -ja parlarem d’això més endavant- plantejarem aquest debat intentant donar-li la major projecció pública perquè mentre les diferents administracions es posen d’acord la gent en situació d’alta vulnerabilitat social ha de continuar esperant.

Han de pagar els plats trencats per uns altres “els poca roba” que són els de sempre, els de baix?
Seguirem amb el compromís social d’aquesta casa amb les persones i els grups més desfavorits de la nostra societat i anirem donant informació de les gestions i els projectes que anem a desenvolupar a partir d’ara, en relació a aquest drets socials.

València 7 d’octubre 2020

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.