Informem del Ingrés Mínim Vital

Ja portem cinc setmanes amb aquest servei d’informació, atenció i acompanyament per a sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital.

Els indicadors per a avaluar el treball realitzat tenen dues manifestacions bastant clares:

1 Les dificultats per al seguiment posterior -que no són poques- ve determinat pel fet que hi ha sol·licitants que no tenen els instruments tele-maticos per a fer-ho o tenen dificultats per a manejar-se per internet.

2 L’augment de demanda d’ajuda està superant, en molt, les expectatives que teníem inicialment. Avui dia, la “llista d’espera” ja arriba a desembre.

Aquest projecte solament compta amb un equip modest per a informar, tramitar i acompanyar que, de seguir així, sense cap mena d’ajuda institucional, no serà fàcil mantenir-lo perquè molt ens temem que aquesta situació de precarietat i exclusió, que està augmentat enormement amb la crisi sanitària, té tota la pinta d’allargar-se en el temps.

La nostra voluntat de seguir endavant és ferma perquè creiem que paga la pena. El fet de veure algun somriure en la cara de moltes de les persones sol·licitants -majoria de dones- després de formalitzar correctament la tramitació no té preu.

Ja vam dir en el seu moment que la formula triada pel ministeri responsable de la Seguretat Social, de sol·licitar el IMV de forma telemàtica, és un autèntic despropòsit. La nostra experiència ho confirma.

Fem pública aquesta nota i continuarem informant per a trencar el mur de silenci que envolta la situació de totes aquelles persones que, sent subjectes de dret d’aquesta prestació econòmica, tenen enormes dificultats per a accedir als seus drets. Als Drets Humans…………………..

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.